Ervaringen van Marloes.

Ze schreef deze recentie naar aanleiding van begeleiding vanwege overprikkeling bij hooggevoeligheid.

https://www.stromingengroei.nl/ebook-stress-loslaten-met-psych-k/

Ik voelde me al tijden niet lekker in mijn vel. Overprikkeld. Op mijn werk waren veel veranderingen en ik merkte dat ik daar niet goed mee om kon gaan. Zelf had ik moeite om dingen te onthouden, maar ook om goed naar anderen te luisteren en een gesprek met iemand te voeren. Om soms zelfs alleen maar uit mijn woorden te kunnen komen.

Daarnaast ik was moe.. zo moe. . ik wilde het liefst in bed liggen met de deken over me heen. Muziek, licht, geuren, spelende kinderen . Alles was me teveel.

Bij toeval las ik een blog van Gerdien op Facebook. Zij beschreef daarin precies hoe ik me voelde. En dat ze er een oplossing voor had. Op mijn werk was ik intussen gedeeltelijk ziek gemeld en thuis was ik al tijden niet meer de gezelligste. Ik stuurde een mail en werd teruggebeld door Gerdien. Het begrip Psych-K vond ik nog erg abstract, maar had vertrouwen in Gerdien en ben ervoor gegaan. En wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb.

Niets te verliezen

De eerste paar sessies waren oriënterend. Waar zat hem nou precies het probleem, wat wilde ik oplossen? Ik vond het moeilijk om te bedenken wat ik nodig had, maar Gerdien hielp me hierbij. De antwoorden zaten in mezelf. Hierna gingen we over in wat ik zou noemen ‘herprogrammeren’ . Mijn onderbewuste hield me tegen en door middel van (deels fysieke) opdrachten hebben we dit rechtgezet. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit nog wel wat zweverig vond. Maar , ik had niets te verliezen. Na de 3e sessie begon ik me een stuk beter te voelen. Zelf kon ik het haast niet geloven. Ik kon weer meer lachen. En ik kreeg minder ‘last ‘van mijn omgeving. Langzaam maar zeker werd ik weer mezelf. Binnen een paar weken kon ik weer gewoon aan het werk.

Ik voel me nu meer mezelf. Ik heb meer rust in mijn hoofd. Word minder snel boos of geïrriteerd. De druk die ik letterlijk op mijn schouders voelde is weggegaan en niet meer terug gekomen.
Wat ik het fijne vind aan Psych-K is dat er geen ellenlange praatsessies nodig zijn. Er wordt heel gericht gekeken naar wat er nodig is.

Ik vond het heel fijn dat Gerdien heel rustig was en goed begreep wat ik nodig had. Ze gaf me het gevoel dat alles goed zou komen en dat was ook zo.

Marloes, IC verpleegkundige

Meer weten over PSYCH-K® en wat dit voor jou kan doen?
Klik hier op de link: https://www.stromingengroei.nl/psych-k/  


Ervaringen van Lindemarie.

Voor aanvang wist ik al dat coaching door Gerdien een goede keuze was, want ze is ontzettend fijn als persoon. Daarom had ik er alle vertrouwen in dat ik mijn diepste gedachten, gevoelens en twijfels kon delen om daarna met meer zelfvertrouwen en rust weer weg te gaan. Gerdien luistert scherp en stelt de goede vragen om snel te achterhalen waar de pijn zit. Het is een bijzonder tafereel hoe ze die belemmerende overtuigingen in mijn onderbewuste omzet in overtuigingen die me rust en (zelf)vertrouwen geven. Door te werken met Gerdien leer ik beter wie ik ben en wat ik daar allemaal mee kan doen. Zó fijn!

Lindemarie, expert in storytelling, ondernemer.

Ervaring van Carla:

Via een lieve vriend ben ik in contact gekomen met psych-k.
Ik worstel al jaren met angst en paniekaanvallen. Wellicht zou dit wat voor me kunnen doen.
Ik kwam via Paula van der Werff in contact met Gerdien. Heel fijn dat ze zo dichtbij woont, zodat het geen extra energie zou kosten.
Ik voelde me bij de kennismakingssessie meteen op mijn gemak. Gerdien straalt rust uit en heeft een prettige energie om haar heen.
Het kostte me dan ook totaal geen moeite om me kwetsbaar en open op te stellen.
Ik voelde dat Gerdien wist wat ze deed. Ze legde goed uit wat ze ging doen en waarom, zodat ik me volledig kon overgeven.
Ze nam alle tijd voor me, en ik voelde me daardoor ook enorm gehoord en gezien.
De week erna hebben we nog telefonisch contact gehad. Ze wilde weten hoe het met me ging. Deze afspraak hadden we gemaakt. Een lief gebaar en een gevoel van nazorg. Via de telefoon heeft Gerdien ook nog samen met me psych-k sessie gedaan.
Onvoorstelbaar hoe snel en makkelijk mijn gevoelstoestand omdraaide.
Ik heb nog een tweede afspraak gemaakt omdat de angst toch dieper geworteld zit.
Tijdens de deze sessie gingen we samen naar de basis-overtuigingen.
Ik kon me ook weer volledig veilig overgeven aan wat er gebeurde.
Ik voelde me veilig en begrepen.
Ook na deze sessie hebben we telefonisch nog contact gehad.
Het heeft me heel veel energie gekost en heb enorme drempels genomen, maar uiteindelijk mede door de hulp van Gerdien, heb ik de basis-workshop psych-k gedaan. De avond voordat ik het weekend had nog telefonisch contact met Gerdien gehad, omdat ze me zo gunde om dit weekend mee te maken.
Eigenlijk had mijn man nog een stukje kunnen schrijven over de verandering van voor en na……
180 graden om.
Hij ervaart zoveel verschil bij mij.
En dat geldt zeker ook voor mij.
Ik heb nu echt iets in handen wat ik altijd en overal kan toepassen zodat de angst niet oploopt tot een enorm level.
Ik ben mijn lieve vriend enorm dankbaar voor de tip om eens naar psych-k te kijken, en Gerdien ben ik enorm dankbaar voor haar zorgvuldige integere manier van omgaan met iemand met angst.
Ze is een facilitator die ik iedereen kan aanraden.

Ervaring van Marieke:

Begin 2019 ben ik met een coachtraject bij Gerdien gestart bestaande uit 5 consulten. Gerdien is een hele prettige, intelligente en rustige dame die de juiste vragen stelt. Wat ik mooi vind aan de methode PSYCH-K, die Gerdien toepast, is de focus op het onderbewuste. Soms weet ik onbewust wel wat ik wil of hoe ik me voel, maar negeer ik dit. Tijdens de sessies met Gerdien heb ik mijn onderbewuste geherprogrammeerd, zodat het ondersteunend werkt in mijn dagelijkse leven en beslissingen. Dit is ook wat Gerdien onderscheid van andere coachtrajecten: zij focust echt op je onderbewuste, omdat dat de basis is. Meer voelen in plaats van denken. Wat vertelt je intuïtie je? Hierdoor vind ik het traject bij Gerdien duurzaam, omdat ik met die basis bezig ben geweest. Door de sessies voelde ik me ontspannender en rustiger.