PSYCH-K is een simpele, eenvoudige en krachtige manier om een negatieve gedachten om te zetten in een positieve mindset. Met als resultaat een leven met richting, vertrouwen en rust.

We hebben wensen in het leven. Een wens om de juiste baan te vinden die bij ons past. Omdat we die goede baan hebben, willen we ook dat mooie huis kopen. En reizen. Samen zijn met je partner en je kinderen een toekomst bieden.

En toch lukt het niet. Je werkt hard. Solliciteert op die goede baan en wordt afgewezen.

Hoe ik met mindset verandering aan de gang ging.

Allereerst was het een beslissing die ik nam. Vanaf nu ben ik bezig met een mindset die mij dichter bij mijn doel brengt.

In kaart brengen wat je nu niet dient. Wat diende mij niet?

– te laat gaan slapen

– staren naar de tv

– moeilijk opstaan in de ochtend

–  gevoel van overleven ipv beleven

–  te veel chocola eten

–  niet sporten

Wat gebeurde er eigenlijk?

Onderbewust vond ik mijzelf niet zo waardevol. Ik was maar ‘een persoon’ op deze aarde en hobbelde een beetje met iedereen mee.

Maar eigenlijk stond ik daardoor stil. Ik was als stilstaand water.

Mijn leven voelde als overleven, misschien een beetje doelloos en daardoor had ik een continue stress gevoel onderhuids.

Hoe kwam het omslagpunt? Ik merkte dat ik in mijn werk als kinderverpleegkundige frustratie voelde. Het is een prachtig vak, zeker. En nodig.

 

Bij mij zelf kwam er een ontwikkeling op gang. Ik wilde op een andere manier mensen kunnen helpen.

Ik had door dat mensen hun idealen, hoe klein of groot ook, niet bereikten omdat hun eigen ideeën en gedachten dwars zaten. Zoals dat bij mij ook zo was. Ik volgde ook niet wat ik eigenlijk zou willen bereiken.

Het is nodig om te zien dat ons onderbewustzijn ons kan tegenhouden of juist vooruit kan stuwen. Immers 5% van wat we doen, doen we bewust. 95% doen we onderbewust! Daar hoort (gelukkig) ook ademhalen bij. Het onderbewustzijn is te vergelijken met je harde schijf, je interne computer. Er staat een programmering op die je bewust en onbewust erop gezet hebt. Je mindset.

Je eigen wetboek

Deze programmering is het wetboek waarnaar we ons leven inrichten. De ‘regels’ van dit wetboek zijn je gedachten, je meningen, je overtuigingen. Dit noemen we je mindset.

Die worden je hele leven opgeslagen op die harde schijf. Positieve gedachten, maar ook negatieve gedachten en overtuigingen.

Meer weten? Klik hier

Het onderbewustzijn maakt geen onderscheid:

Dat wat aandacht krijgt, pakt het onderbewustzijn op!

Dus wanneer een negatieve gedachte zoals: ‘ik ben hier niet goed in’ aandacht krijgt, dan zal deze onmiddellijk opgeslagen worden in het onderbewustzijn. Dat heeft als gevolg dat de dingen die je graag wilt bereiken, misschien best lukken maar dat het altijd ‘hard werken’ is.

Alles wat aandacht krijgt wordt opgeslagen!

Lees dit nog eens: ALLES-WAT-AANDACHT-KRIJGT-WORDT-OPGESLAGEN-IN-JE-ONDERBEWUSTZIJN.

Daarin zit dus ook het geheim om van een negatieve mindset naar een positieve te gaan!

Er is maar één gouden tip voor nodig om de omslag te maken. Eén ding wat je moet doen om van die negatieve gedachten af te komen en een positieve mindset te ontwikkelen.

Eén gedachte, één overtuiging, één moment van kracht om dit in beweging te brengen.

NEEM EEN BESLISSING!

Vervang de negatieve gedachten voor positieve.

Geef negatieve gedachten geen aandacht.

Is het zo simpel? Ja, zo simpel is het. Zal het zomaar makkelijk gaan? Nee, niet altijd. De negatieve gedachten komen je echt nog wel belagen. Ze nemen niet zomaar afscheid. Maar door een bewuste keuze te maken om ze geen aandacht te geven, en zelfs deze ‘pestende’ gedachten om te zetten in een gedachte die je verder helpt, maakt ze monddood.

Klik hier voor meer informatie

Hoe doe je dit?

– heb je de beslissing genomen dat het klaar is met gedachten als ‘ik kan het niet’, ‘ik ben niet goed genoeg’, ‘ik kan nooit dat niveau halen’, of welke negatieve gedachten je hebt over jezelf?

Een beslissing dat er geen excuses meer zijn om je achter te verschuilen om niet te doen wat je graag wilt doen.

– Welke positieve gedachten heb je nodig op dit moment? ‘ik kan dit wel’, ‘ik mag gaan voor de droom die ik heb’, ‘ik heb waarde toe te voegen (in mijn werk, in mijn relatie, in mijn leven)’. En zo heb je vast zelf een goede gedachte over wat jij nodig hebt om te weten dat je vooruit kunt.

Schrijf ze op.

– Zoek een mooi schrijfboek uit en schrijf de positieve gedachten die je wilt hebben op. Zelf schrijf ik elke avond voordat ik ga slapen (ook om mijn hoofd leeg te maken).

Voorheen schreef ik wat er allemaal ‘mis’ gegaan was en wat ik niet goed gedaan had om daarna te verantwoorden waarom dat zo gelopen was.

Tegenwoordig heb ik een vast lijstje. Niet zelf verzonnen hoor, maar het werkt wel heel goed.

1. Wat ging goed vandaag?

2. Wat is een leermoment? Hou deze positief voor jezelf.

3. Waar ben ik dankbaar voor?

4. Wat zijn de doelen in mijn leven?

Wat ik hierboven beschreven heb, zit besloten in de methode PSYCH-K. Een simpele, krachtige en effectieve manier om je mindset om te zetten naar positieve gedachten en rust.

Want hoe fijn is het wanneer je merkt dat je de regie van je leven zelf in eigen hand kunt nemen?

Wil je hier meer over weten? Vraag dan het gratis E-book ‘stress transformeren met PSYCH-K®’ aan.

Meer weten?
Kom dan 17 september naar Oudkarspel of 10 oktober naar Heerhugowaard en doe mee met de Kennismakingsworkshop PSYCH-K. Je hoort hoe deze methode mensen kan helpen naar een leven waarin ze zelf regie over hun leven kunnen nemen. Iets voor jou?

Geef je nu op voor de Kennismakingsworkshop PSYCH-K.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *