,

Hoogsensitiviteit. Iets om je achter te verstoppen?

Een van de stomste dingen die mensen kunnen doen is, verstoppen wie ze werkelijk zijn en welke mooie kracht ze hebben. Mensen met hoogsensitiviteit doen dit vaak. Hoewel ze zich er meestal niet van bewust zijn.

Zelf wil ik graag de echte persoon zien die tegenover mij staat of zit.

Verkleur jij als een Kameleon?

Voor hooggevoelige of hoogsensitieve mensen is dat vaak een uitdaging. Ze pakken makkelijk de sfeer van een omgeving op of de emotie van anderen. En passen zich razendsnel, zelfs onderbewust, daaraan aan. Hoogsensitieve mensen zijn net Kameleons. Prachtige kleuren, maar je hebt de juiste omgeving nodig om ze te zien. En dat kost energie. Jezelf ‘verkleuren’ naar een kleur die niet van jou is, kost energie.

Dit fenomeen is voor mij zeker herkenbaar. Ik heb jaren zo ‘ingekleurd’ zonder te weten waarom ik nu zo moe en uitgeput was. Waarom ik mijn energie niet bij mijzelf kon houden en dit steeds weglekte. Daardoor ontwikkelde ik stress. Omdat ik uitgeput raakte van het weglekken van energie. Stress symptomen zoals me opgejaagd voelen, hartkloppingen, minder goed slapen door gepieker, moeilijk kunnen concentreren waren dagelijks aanwezig. Ook dat kost veel energie. Dus daar wilde ik vanaf.

Wil jij graag je energie bij jezelf kunnen houden?

Wil jij de stress kunnen loslaten?

Wil je rust en je ontspannen voelen?

Wil je echt (zelf) vertrouwen ervaren?

Lees dan verder.

Energie behouden.

Wat zou er gebeuren wanneer dat niet meer nodig is? Wanneer je in gezelschap gewoon je eigen kleur mag bekennen? Bij jezelf mag blijven. Je je eigen kracht kunt laten zien. Daarmee hou je energie bij jezelf en heb je energie over om je te concentreren op het gesprek wat je voert, op de handelingen die je doet, of de presentatie die je geeft. Jij blijft krachtig rechtop staan.

Hoe klinkt dat?

Oorzaak hiervan zit vaak in disbalans in je onderbewustzijn. Daar gebeuren namelijk de reacties die het hebt op je omgeving. Je bent je niet bewust dat je je aanpast, het gebeurt gewoon. Je hebt het pas door wanneer je weggaat en merkt hoe leeggezogen je je voelt.

Je onderbewustzijn is hoe je geprogrammeerd bent. Daar liggen je overtuigingen. Wat je hebt meegekregen vanuit je jeugd, opleiding, werk, opvoeding etc.

De oplossing: PSYCH-K®

Als persoon met hoogsensitiviteit heb je vaak bepaalde ideeën over wat hoogsensitiviteit jouw brengt en hoe het jou kleurt. Dit zijn je overtuigingen, programmering. Maar dit ondersteunt je niet altijd omdat niet alle overtuigingen positief zijn. Door opvoeding en de invloed van je omgeving (school, opleiding) sla je vaak ook de blokkerende overtuigingen op. ‘je bent raar’, ‘je bent overgevoelig, doe even normaal’, ‘jij altijd met je overgevoeligheden’. Daardoor kan het zijn dat je zelfbeeld of de waarde die je je zelf geeft, beschadigd is. En met name het laatste is erg belangrijk om aan te pakken.

Het is mogelijk om op een efficiënte manier in deze programmering de blokkades te zoeken en deze om te zetten in een helpende overtuigingen zodat je echt jezelf herkent en niet meer hoeft te ‘verkleuren’ naar de omgeving. De methode die daarbij gebruikt wordt is PSYCH-K® https://www.stromingengroei.nl/psych-k/

PSYCH-K® is de krachtige methode waarbij effectief de innerlijke programma’s, overtuigingen en stressoren veranderd kunnen worden in ons onderbewustzijn. Het resultaat is rust, vertrouwen en je kunt bewust eigen keuzes maken. Door hiermee aan het werk te gaan merk je dat je bijna automatisch je energie bij jezelf gaat houden.

Hoe het in zijn werk gaat, daar heb ik een E-book over geschreven ‘Stress loslaten met PSYCH-K®’. Wanneer je je gegevens achterlaat om interessante informatie te ontvangen, kun je gratis mijn E-book downloaden.

Ja, dat wil ik! Klik hier: https://www.stromingengroei.nl/ebook-stress-loslaten-met-psych-k/

Conclusie:

Het is dus van belang dat je bij je ‘eigen kleur’ blijft om te zorgen dat je energie vasthoud. Lees ook mijn ander blogs voor nog meer informatie over hoe je in gezelschap met eenvoudige tools je eigen energie bij je kunt houden.

Download gratis het E-book: HSP in de jungle. Over de jungle van prikkels waar we in leven en hoe dat de baas te blijven.

Merk je aan jezelf, nu je erbij stil staat, dat je energie weglekt door het verkleuren naar de omgeving? Ik ben benieuwd naar jouw verhaal. Wie wil zijn eigen kleur laten zien? Of heb je een vraag aan mij?

Laat het hieronder weten in de comments.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *