Wat als zichtbaarheid als beklemmend voelt?

Ben je ondernemer en worstel je met gezien worden? Wordt je simpel van iedereen die maar roept dat je zichtbaar moet worden? Weet je eigenlijk wel dat ze gelijk hebben, maar het is een drempel die je over moet?
En hoe stap je over die drempel?

Heb je op minimaal één van de vragen met ‘ja’ geantwoord? Lees dan verder want ik heb 3 tips voor je om voor eens en voor altijd af te rekenen met onzichtbaarheid.

Zichtbaar is onveilig?

Heb je een bedrijf dan is het van levensbelang dat je gezien wordt. Jij of je producten of diensten. Als ik  als klant jou niet kan vinden, ben ik ook niet je klant. Zo werkt het.

En ik begrijp maar al te goed dat hoe moeilijk het is om zichtbaar te worden of te zijn. Op de middelbare school ben ik flink gepest. Dus het was voor mij essentieel om mijzelf ‘onzichtbaar’ te maken. Lukte niet natuurlijk, maar er ontstond in mij wel de overtuiging dat zolang ik maar niet op de voorgrond kwam, niet veel zei, ook niks tegen me gebruikt kon worden.

Later ervaarde ik hoe zichtbaarheid ronduit gevaarlijk kon worden. Helaas vond een ex vriend van mij het nodig om te stalken nadat de relatie over was. Het werd dus onveilig om zichtbaar te worden. En de overtuiging dat onzichtbaarheid loont was vastgezet in mijn eigen, innerlijke harde schijf.

En toen besloot ik een paar jaar geleden om een eigen praktijk te starten. Ineens liep ik tegen mijn eigen innerlijke muur op. Hoe moest ik nu die ‘eis’ van zichtbaarheid vorm gaan geven terwijl ik zichtbaarheid en onveiligheid als hetzelfde zag?

De vernietigende kracht van de overtuiging.

Overtuigingen ontstaan door de ervaringen en opvoeding die je in je leven gehad hebt. Zowel de negatieve ervaringen als de positieve ervaringen worden opgeslagen in je onderbewustzijn. Je onderbewustzijn maakt 95% uit wat je doet. Maar 5% komt vanuit je bewustzijn.

Het is dus zaak dat je dat onderbewustzijn zo zet dat het je ondersteund, je helpt. Je onderbewustzijn maakt geen onderscheid tussen positief of negatief. Alles wat aandacht krijgt groeit en wordt opgeslagen. Lees deze laatste zin nog een keer. Alles wat aandacht krijgt groeit en wordt opgeslagen.

Dus wanneer je je aandacht van negatief naar positief verlegd worden de positieve ervaringen opgeslagen in je onderbewustzijn.
Maar kun je je reeds negatief geprogrammeerde overtuigingen of gedachtes omzetten naar de positieve overtuigingen die je helpen dat te bereiken wat je wilt. In dit geval zichtbaarheid?

Het antwoord is Ja! Dat kan!

Want wat zou ervan vinden als overtuigingen als ‘het is veilig om zichtbaar te worden’ of ‘ik mag gezien worden’ of ‘het is leuk om zichtbaar te zijn’ op je eigen innerlijke harde schijf geprogrammeerd zijn?

Wil je echt jouw onderneming succesvol laten zijn? Dan is zichtbaarheid een must. Dat weten we allemaal.

Een vraag aan je: Hoelang blijft je onderneming draaien wanneer je de zichtbaarheid houdt zoals je die nu hebt? 1 jaar? 5 jaar? Toch nog 10 jaar? Ben je gegroeid?

Je leest dit blog of omdat je me kent en het leuk vindt om te lezen of omdat je getriggerd bent door de eerste vragen.

3 tips om de blokkade van zichtbaarheid op te heffen.

De eerste tip

Bewustwording. Neem de tijd om even heel bewust te kijken bij jezelf waarom zichtbaarheid nu niet voldoende lukt. Welke overtuigingen zitten ‘dwars’. Er zijn twee hardnekkige overtuigingen die wel een beetje ‘nederlands’ zijn: ‘Doe maar gewoon dan doen je al gek genoeg’ en ‘steek je kop niet boven het maaiveld uit want dan wordt deze eraf gehakt’. Wanneer je deze overtuigingen meegekregen hebt, dan remt dit jou om je onderneming of bedrijf echt te laten zien.

Welke gedachten of overtuigingen zitten jou in de weg? Schrijf ze eens op.

Het is op verschillende manieren mogelijk om overtuigingen om te zetten. Dat kan door pure wilskracht, affirmaties en effectief keuzes maken. Deze manieren werken zeker. Ze hebben tijd nodig en absolute toewijding.

Tip twee

Volg een goede zichtbaarheidstraining. Dit zijn effectieve trainingen die je helpen om bijvoorbeeld met jouw eigen verhaal jezelf en daardoor je bedrijf of onderneming te laten zien. Het resultaat is dat je helder hebt hoe jij je boodschap kunt overbrengen zodat mensen jou ook vinden. Zodat je wèl die goede klant of die vette opdracht binnen kunt halen.

Een goed advies is om dit bij Lindemarie Jongste te doen (www.lindemarie.nl). Zij laat zien wat zichtbaarheid is en in haar training helpt ze jou om jezelf te laten zien met jouw unieke verhaal.

Tip drie

Zet de negatieve gedachten die je hebt over jezelf, over je onderneming, om in overtuigingen die je echt helpen om op een veilige en vertrouwde manier zichtbaar te worden.

Heb je gehoord over PSYCH-K?
Nu dus wel 😉 PSYCH-K is een effectieve en krachtige manier om negatieve gedachten om te zetten in een positieve mindset zodat alles wat je graag wilt bereiken ook echt kunt bereiken.
PSYCH-K is een wetenschappelijk onderbouwde methode.

Wat heb jij nodig om overtuigd ondernemer te zijn van een goed lopend bedrijf?
Schrijf eens op wat je echt nodig hebt.

Worstel je met te weinig inkomsten? Komt dat omdat je te weinig klanten hebt? Kunnen de klanten jou echt vinden? Zien klanten jou als ondernemer? Hoe kom je betrouwbaar en deskundig over?
Wat hoor je als je naar je eigen verhaal luistert?

Hoe klinken overtuigingen als ‘ik ben overtuigd zichtbaar voor mijn klanten’ of ‘mijn klanten vinden mij makkelijk en eenvoudig’? Mogelijk resoneert ‘ik mag mijn eigen plaats innemen’ of ‘ik voeg waarde toe’, ‘ik doe inspirerend werk en wordt er rijkelijk voor beloond’.
Op deze manier wordt ondernemen uitdagend en makkelijk. Je moet nog net zoveel werk doen, maar het kost minder energie omdat je overtuigd bent van je eigen kunnen en dat wat je levert.
Dat is de basis.

Want we willen allemaal goede resultaten en die leuke klanten waar we alles voor doen. Toch?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *